onsdag 31 oktober 2012

Jag är så lycklig idag!

Jag ska förklara varför jag är så lycklig, jag har förverkligat mitt löfte till en special person som tyvärr inte längre är bland oss. Men jag är så lycklig att jag får ha henne hos oss hon har varit jättesaknat av oss alla. Så idag känner jag mig som en hel människa barnen är också glada L är så glad att hon har fått bättre apetit. Det är bra! Snart är det dags att äta lapskojs det ska bli gott. Kram så länge!

Onsdags ledig !

Åh så skönt att vara ledig idag imorgon och övermorgon är vi lediga det var på tiden, nu sitter jag med en kopp vanij te  och stickar på den andra grå socka jag tror faktiskt att jag kommer att hinna några sockor till kanske för att sälja eller ge bort i julklapp till någon vi får se, ibland blir det inte som man har planerat. Idag får vi fin besök mina barns kusin som vi inte har träffat på 2 år, hon har aldrig träffat lilla T för sist vi sågs var jag hög gravid med henne. Det ska bli kul att träffas hon är lika gammal som L 12 år snart. Alla är super spända att får träffa henne, imorgon ska vi till Tom Tits barnen älskar att åka dit sen på fredag ska vi gå till kyrkogården och fixa min svågerns lykta och lite annat, för på lördag ska A ha lite Halloween för sina kompisar det tycker jag är kul, det är roligt att man kan lysa upp i höst mörker med en lite fest, jag vet att många tycker det är larvigt men jag tänker bara att det är en ursäkt för att göra en fest, så ser jag på saken. Efter denna helgen så börjar jag att planera inför nästa fest glögg fest som varje år det ska bli kul att ha massor med vänner här på middag och dricka lite glögg tillsammans.Nu skiner solen och jag ska fortsätta att dricka mitt te och sticka. Kram på er allihopa!

tisdag 30 oktober 2012

Några måste och vill ha!


Här är det några saker som jag skulle vilja ha och måste ha. :)







Ibland undrar jag varför skaffa visa människor barn!

Jag är en tre barns mamma och jag försöker ha så mycket tid som möjligt med mina barn, jag tycker det är förj#¤%&%& att visa föräldrar anstränger sig i regn snö och rusk väder med  sina småttingar till dagis när man ändå är hemma njut av dina barn. Och då frågar jag mig själv är föräldrar nu förtiden helt fantasi lösa kan man inte hitta på något att stimulera sina barn hemma måste man lämna bort de till andra vuxna. Tyvärr blir jag jätteupprörd av såna situationer. Nu ska jag fortsätta att jobba för imorgon är jag ledig. Kram på er!

söndag 28 oktober 2012

Söndags ångest!

Usch va jobbigt imorgon så är det dags att jobba fast jag ska bara jobba 2 dagar sen har jag semestern. det ska bli så skönt att vara ledig. Jag har gjort 2 mössor av mitt neon fluffgarn och håller på att sticka en halsduk till L i band garn i neon också. Idag var vi och fikat hos våra vänner C och J, jättetrevligt som vanligt, igår hade vi våra vänner Cath och M med ett av barnen, vår L var på Halloween kalas hos en kompis, idag är jag helt slut och med värsta ångest att det är jobb imorgon. Det är så tråkigt att jobba på loven, men som sagt är det bara 2 dagar. Nu håller jag på med de sista 2 paren sockor till fröknarna, ett par i ljus grå och ett par i benvit. På förmiddag gick jag och de småtjejerna en promenade och dela ut de sista inbjudan till Halloween fest som A ska ha nästa lördag, det vara faktiskt skönt ute. Imorse när jag vaknade så var de -6 grader ute och då tänkte jag vilket h%&%&//te om det blir så kallt hela dagen men nej det blev lite varmare upp till -1,5. Idag köpte jag 3 par nya vinter skor ett par till mig, ett par till L och ett par till A alla är samma modell fast olika stl L har hela 38, jag 37 och A 32. T har också nya skor men de köpte jag i våras på rea det var bra. Nu sitter jag att överväga om jag ska krypa till kojs eller om jag ska fortsätta att nicka i soffan av trötthet. Kram på er allihopa!

fredag 26 oktober 2012

Tänk en vecka har sprugit förbi!

Hej på er nu har jag stickat 2 mössor av de lurviga garnen jag köpte förra vecka på mässa nu sticka jag fortfarande på sockor och det verkar gå trögt, hoppas får bättre tid nästa vecka när jag är ledig några dagar.
Den helgen händer det roliga saker imorgon får vi middags gäster och på söndag ska vi på fika hos några vänner. Jag älskar när man får lite annat att göra än vanligt. Det ska bli kul att träffa våra vänner både imorgon och på söndag. Kram på er! maria

söndag 21 oktober 2012

Syfestival och inköp!

Ja det blev en del inköpte bara glada färger det behöver jag just nu, de saker är inte till mig men till tjejerna. Allt går i neon det passar jättebra i vinter när det är grått och kallt så får man en färg kick, då kan man bli glad nu ska jag fortsätta med sockorna jag kom en bra bit igår i första vita socka. Kram på er jag ska uppdatera med bilder så fort min käraste har kopierat de från kamera, jag har inte lärt mig ännu vi har en ny kamera, den är inte svårt att hantera men jag kan inte ta in mera info i min hjärna därför överlåter jag till maken.

God morgon eller god natt!

Ja jag vaknade med värk i magen och kunde inte sova mera, så nu sitter jag här och försöker blir trött för jag har några timmar kvar att sova innan alla ska upp, men om jag känner mig rätt jag kommer att somna tyvärr det skit jobbigt när man vill sova och inte kan om några timmar så är det dags att gå på mässa, jag kommer att vara helt slut. men jag kanske piggnar till när jag får se på alla dessa garnen och saker jag har läst att det var väldigt bra denna gången. Det kul då längtar man ditt. Nu vaknade A också som inte kan sova. Jag tycker det är värst när man inte an sova, jag älskar att sova så när det blir såna nätter jag blir galen, det händer väldigt sällen men när det väl händer blir jag tokig. Så god morgon eller god natt ni får välja själv, för min del tror jag är god morgon. Kram på er!

lördag 20 oktober 2012

Hej lördag och då tänkte jag bjuda på lite nya bilder!






Två halskragar till A och lila T andra par av tre sockor till fröknarna och en fiffig förvaring som jag kom på när man har massor med små tyg bitar över efter något sy projekt. A blev jätte glad att få de burkar till sina piprensare. Igår köpte vi julkaledrar till de små tjejerna de har en förmåga att ta slut på affären så A och T blev glada med sina julkalendrar A fick petshops kalender och T fick barbie. Nu ska vi stor handla snart det ska bli mina berömda
hamburgare med allt. Jag har börjat med de 4:e par sockor till fröknarna jag tänkte göra alla i olika färger det tycker jag är bättre och så att jag inte blir illa mående för varje par sockor. Det ska bli ett par beiga , ett par gråa, ett par bruna, ett par vita, ...... ! kram på er!

onsdag 17 oktober 2012

Onsdag och känner mig som att jag blev "påkörd av en lastbil"!

Ja alla veckor går så fort och jag känner att jag skulle kunna sova i lika många veckor, idag är jag super trött. Jag försöker tänka på söndags Syfestival med några vänner och det hjälper lite att orka med resten av vecka det är bara 2 dagar kvar, jag behöver verkligen nytt garn att blir inspirerade till nya projekten. Så nu ska jag sitta och titta i "tunnel" och vara lite apatiskt på tv, hoppas känna för att sticka. Kram så länge!

söndag 14 oktober 2012

Söndag idag!

Det är en perfekt dag att sticka dagen. Vaknade i dag lite ovanligt pigg har redan bakat bröd och nu väntar jag på kaffe som är på gång i köket, det regnar ute med vi måste ändå ut A ska sjunga i kyrkkör. Igår kväll blev jag klar med första mössa till välgörenhet i Afrika, den blev jätte fin. Nu hoppas jag kunna göra en femtimmars kofta, sockor till fröknarna det är en stickning som pågår än jag har snart 3 par men nu har jag inte så mycket garn som jag kan använda, så när jag är klar med sista strumpa för nu, så måste jag vänta till nästa helg för att köpa nytt garn och fortsatt på projekt, jag har lånat jättebra böcker som heter "Sticka mössor vantar strumpor", "Mjuka strumpor varma tår",   "Sticka smått", "Poncho à la carte", "skönt stickat".
De rekommendera jag att köpa om man kan eller låna på biblioteket. Nu ska jag ta mig lite kaffe och sen ska vi äta frukost och dra till kören. Kram så länge!

lördag 13 oktober 2012

Löradag kväll!

Ja denna vecka har varit lite lugnare mindre barn i skolan många var sjuka, känsla att det är snart lov gör saken bättre också. Jag har börjat på en ny mössa och håller på att planera inför nästa vecka inköp av garn och dylik på Syfestival i Älvsjö, det ska bli kul. Jag håller på att sticka bebis mössor till bebisar i Afrika hoppas att jag kan göra denna gången, jag lyckas aldrig att skicka i väg så de blir liggande här hemma. Nu sitter vi och äter godis och mysser med familjen. Nu ska jag fortsätta att sticka på min nya mössa. kram så länge!

söndag 7 oktober 2012

Good morning!

Hej på er det är tidigt på morgonen, har varit vaken i 1 timme nu efter min magmedicin ska jag ta mig min första kopp kaffe, sticka lite på mina fröken sockor de blir fina faktiskt. Helgen är snart slut och jag har inte gjort så mycket heller fast jag skulle behöva men tvätten är tvättat men inte i garderober, helst skulle jag vilja göra något annat fast jag vet inte vad, jag är lite förkyld så jag tror inte att det är så bra att träffa några heller vi får se det ser ganska grått ut det blir nog en dag med mera tvätt och kanske lite stickning. Kram på er och ha en skön söndag.

lördag 6 oktober 2012

Visst kan man dröm shoppa!

Ikväll satt jag och drömshoppade här är det några bilder:








vist är de fina saker jag har lite Ikea abstinens har inte varit där på jättelänge.

En vecka har gått och mycket har hänt!

Ja det har gått en vecka och mycket har hänt några trevliga och mindre trevliga saker måste jag säga, Måndag satt jag på akuten med magsmärtor som jag aldrig har haft det visade sig efter 6 1/2 timme på akuten att jag har magkatarr inte så konstigt, jag fick medicin och hoppas på att blir bättre, fortsatt att jobba hela vecka och tyvärr har jag inte mycket tid att skriva här under veckorna det är alldeles för mycket på jobbet så när jag kommer hem tiden går åt att laga middag läsa saga för barnen och sen sitta i sovan och undrar över hur jag överlevde dagen, plus att försöka sticka lite på fröken sockor, de trevliga saker är att i min koma tillstånd på kvällar har jag hunnit med 2 fuskpolo i pom-pom garn till de små tjejerna A och T, och har lyckats att sticka 2 1/2 frökensockor, ett par i beige, ett par i mörkbrun, en socka i grå håller på med den andra. I dag är maken och några vänner på wisky mässa så det blir tacos här hemma så slipper man bråk om mat som alla andra dagar. Nu sitter jag och skriver till er och ska ta några klunkar te för halsen är inte i så god form jag har ont och är hes, det hör till jobbet, barnomsorg. Jag tror inte jag behöver säga mer. Men det är snart höstlov och jag ska ta semester i tre dagar, så vi kommer att vila och förhoppnings viss göra roliga saker. Kram på er och ha en skönt lördag kväll. Maria!