måndag 28 november 2011

Oj va tiden går fort!

Hej på er allihop. Det var 3 dagar sen jag skrev här men det har varit mycket som har hänt under helgen. A sjöng jättefint igår i kyrkkör, sen har jag varit sugen på att virka lite saker till fröknars julklapp men det blev inte så bra så jag ska se om jag lyckas med spiralsockor eller så blir det enklast alladin ask till avdelningar men det känns inte så kul att ge. Jag ska försöka sticka sockorna. Kram på er!

fredag 25 november 2011

Fredag idag igen!

Hej på er! Idag har jag varit och shoppat en klänning som jag ska ha på nyårsafton nu är det bara att säga till att inte så mycket choklad och godis innan nyårs afton så jag kommer in i klänning då också inte bara nu. Mitt paket från Jotex har också kommit det är kul med såna saker, i helgen är det mycket som händer, ikväll ska L sjunga på 1:a Lucia konsert med skolan, imorgon ska vi fota tjejerna till julkort, och på söndag ska vi fira finaste 7 åring som egentligen fyller 7 år idag. Vi hörs sen kram Maria!

onsdag 23 november 2011

Hej på er!

Hej jag har kommit tillbaka till jobbet därför blir bloggen nästan tum nu är jag snart klar med min bolero jag köpte en klänning som jag inte blev så nöjd så jag ska lämna tillbaka imorgon. Kram och hörs sen

söndag 20 november 2011

Baka baka stora och små bröden!

Ja, idag var inte så lugn som jag hade hoppas men nu är det väl lugn ett tag. Det började med igår att L kom på att idag var det kör i kyrkan kl 10 träning och sång kl11, ja vad gör man då går upp och gå och titta på henne såklart, sen kom vi hem hon tog med sig bästis från kören hem jag bakade pizza med olika smaker och sen var det dags att baka franska också, det är chili con carne till kväll mat och då vill man ha rostat bröd, så nu håller brödet på att jäsa. Sen ska det bli lussekatt bakning jag är sugen på det och min granne som lånade oss ketchup för en månad sen kanske skulle vilja ha det också till kvälls fika. Medans jag väntar på att franska ska jäsa klart håller på med två mössor en till lilla T och en till E. så jag ska passa på att fortsätta innan klockan ringer att det är klart att baka ut franska. Kram så länge Maria!

lördag 19 november 2011

Lördag morgon!

Det är så skönt med lördagsmorgnar det är lugnt vi sätter oss och äter frukost. Just nu så är mikro igång med lite portugisiska frallor och choklad gifflar som barnen älskar. Solen skiner idag ute det är kallt men fint, så skönt att vi inte har något planerat, jag och A kanske gå på teater här i by pomperiposa heter pjäsen, vi får se om hon vill annars blir det bara lugnt och skönt med kanske en stickning. Just nu stickar jag en mössa till E en kille som fyller år på torsdag han ska få den och lite till, igår så gjorde jag en likadant mössa till L och dagen innan till A, jag hoppas kunna hinna med en mössa till E´s stora syster tills på söndag nästa vecka. Till henne har jag stickat en tubhalsduk som är klar och vänta för att bli levererad. Kram så länge Maria!

fredag 18 november 2011

Sjuksugan fort........

Nu är vi hemma efter läkare besök lilla T ska gå på penicilin i 7 dagar och hostmedicin, A ska bara gå på hostmedecin. Sen efter läkare besöket åkte vi till centrum och handla lite saker till middag och A var ju så sugen på gröna bullar så vi köpte ett gäng olika, ja jag vet ni som känner mig håller på att tappa hakan, men det händer ibland att jag köper färdiga bullar fast A är jättesnabb att säga men mamma dina bullar är faktiskt godare, jag har aldrig bakat bullar med grönfyllning och är inte så sugen på det, jag köper istället. Men när jag kom hem så öppnade jag kylen och mjölken är snart slut så det blir inget baket idag det låter skönt jag hade inte orkat ändå. Nu skriver jag till er allihop här och lyssnar på min älsklinssångare Peter Jöback. Han är fantastisk. Längtar till att kunna köpa hans ny skiva. Jag har nästan alla tror jag.
kram och ha mysig kväll! Maria.

Fredag i sjukstugan!

Nu är det A också sjuk. Det är helt otroligt när det börjar tar aldrig slut. Visst det är skönt att vara hemma, men man får inte göra så mycket när man har sjuka barn, hemmet blir kaos fast jag försöker när lilla T sover, men då får jag inte dammsuga för annars vaknar hon av ljudet. Nu ska jag fixa lite ritpapper åt lilla T. väntar på läkarsamtal också. Ha det bra maria!

torsdag 17 november 2011

Torsdag igen!

Det är helt sjuk att veckan har gått så fort nu är det torsdag imorgon fredag. Den här helgen verkar vara lugn. Jag fortsätter att vara hemma lilla T är fortfarande sjuk det blir 6:e dagen imorgon, det var mig en riktig jobbig förkylning hon är inte så pigg, hon gnäller mest. Stackars min lilla tjej. Men aptiten är inte så mycket fel på. Det är väl tur det. Får se när hon vaknar, då är det dags för lunch till henne. Vi har varit på bibblan och hämtat Mias senaste amigurumi boken som jag ska titta i idag om jag får tid över annars blir det i helgen. Nu ska jag ta det lite lugnt en stund och hämta posten där ute. Kram så länge Maria!

tisdag 15 november 2011

Virka virka!

Fortfarande hemma med sjuka barn. Igår började jag min mormorsrutor virkning för stickhjälpens filt jag har hunnit med 6 st. men jag satsar på 20 st hoppas jag sen ska jag skicka till Marina kolla in du också du kanske har möjlighet att virka va med du också.jag länkar här så ni kommer in direkt. Kram Maria!

måndag 14 november 2011

Massor med utlottningar har jag skrivit mig i !

Här är några av de jag länkar http://skapligtenkelt.blogspot.com
http://evaspysselsida.blogspot.com
http://skaparrgladje.blogspot.com
http://brittasami.blogspot.com
gå in du också kram maria

Broderi!

Jag har varit lite anti-broderi men nu på sistone har jag blivit lite sugen på att börja brodera igen. Fast jag vet inte riktigt vad. jag skulle behöva brodera ett julkalender till lilla T å det blir säker det jag kommer att brodera de närmaste tiden.;) Nu ska det bli lunch här i huset sen vilopaus för lilla T.
kram så länge!

God morgon gott folk!

Efter en jobbig natt med lilla T så är jag vaken. hon är pigg men yllegrön i näsa så hon får inte vistas på dagis, A har också fått någon konstig hosta, så jag är hemma. Idag blir nog en fin dag väder mässigt, nu ska jag försöka göra allt jag inte hann i helgen. Jag håller på att sticka en bolero till mig som jag ska ha på julafton, fast jag inte vet vad jag ska ha på mig under bolero men jag hittar säker något det är ett tag kvar till jul. Kram på er allihop!

söndag 13 november 2011

Söndag!

Jag vi hade jättetrevligt först fikade vi hos E hon har blivit 20 år sen fortsatt vi till våra vänner C och J på middag, vi fick som vanligt jättegod thai gryta som J är jätteduktig på laga, sen fick jag och C en stund och prata det tyckte jag va jättemysigt, barnen lekte med varandra och sen åkte vi hem. Det blev inget stickat igår, jag håller på med en tub halsduk till E i lila, den blir jättefint. Nu ska vi åka och handla lite grejer och sen ska de stora tjejerna på bio med farmor. Kram på er allihop maria

lördag 12 november 2011

Äntligen lördag!

Godis dagen och skön dag. Lilla T är fortfarande lite snuvig, men hon är pigg iaf. Igår fick jag repa upp hela A´s mössa för den var för lång där bak och för kort runt huvudet, men så är det när man försöker på egen hand att hitta på ett mönster själv men nu tror jag att det blir rätt. Garnet köpte jag på mässa för en vecka sen. OJ va det var kul förra lördag.Men det känns bra ändå att det inte mässa idag. Idag ska vi fira en tjej som jag tror blir 20 år, ibland tycker jag kan vara lite jobbigt att veta hur många år vara kompisar eller deras barn fyller egentligen, men det är alltid trevligt med fika. Nu är kaffe klar jag ska hämta en kopp och sen ska sätta mig med tjejerna och sticka lite.Kram på er!

fredag 11 november 2011

Vab, garn och fredag!

Hej idag är jag hemma med minsta tjejen, hon är förkyld stora syster fick vara hemma också. Nu blir det helg igen. Det blir en rolig helg får jag hoppas. Imorgon blir det 20 års fika och sen kanske middag hos några kompisar. På söndag blir nog lugn dag. I förrigår kom jultidnings beställning och i den kartongen kom min nya bok garn garn garn jag är så sugen på att bläddra i den men har inte haft tid till det kanske idag. Nu kanske ska sätta på kopp kaffe, jag har ett fruktansvärt huvudvärk. Kram så länge!

tisdag 8 november 2011

Tisdags trött!

Jag är så trött. Vi hade så skönt förra vecka när det var lov. Nu ska jag ta igen med sömn ikväll efter Äntligen Hemma ska lilla jag gå och lägga sig, det blir ingen stickning för mig ikväll jag orkar inte. Kram maria!

söndag 6 november 2011

Söndag!

Hej på er idag har vi pysslat hela dagen. Imorse var vi och köpte present till en 20åring och så klart gick vi in på Panduro den ligger precis brevid så vi köpte nya pärlplattor och pärlor till de, i påsen slank ner en plåtburk som är från tildas samling med rosor precis som jag gillar. Sen när vi kom hem åt vi god lunch och sen kom svärmor med fina gamla möbler från sommarstuga som hon inte vill ha och vi älskar de, så i helgen har jag fått massor med förvaring och ordning på nästan allt och utan att kosta något det gillar jag. Jag är helt galen i gamla möbler mest, byråer.Nu tänker jag sitta och sticka, både tvätt och diskmaskin är i gång så jag har inte mycket mer att göra än att ta det lugnt. Kram maria!

lördag 5 november 2011

Syfestivalen!

Åh va vi har haft kul jag, mina vänner C och C ! Efter några timmar klämmande och kännande på olika garn kom jag hem med 1,5 Kg garn. Jag skulle kunna åka ditt imorgon igen, det finns ju så mycket som jag skulle vilja ha men det blir någon annan gång jag hinner ändå inte göra allt jag vill så jag fick behärska mig med garn shoppande, jag begränsade mig ändå blev det 1,5 Kg. Det ska bli kul att använda alla dessa garnen. Det mörkblå garnet ska bli en herrtröja till min käre make det är 800 gram garn åtgång.
Jag har fotat alla mina garn jag ska visa er så fort jag har kopierat till datorn. Kram så länge!

fredag 4 november 2011

En dag kvar!

Åh det ska bli så roligt. Nu håller jag på med en till mössa, jag vill använda alla mina restgarnen. Imorgon så det är det dags att åka och titta, känna och köpa nya garn. Igår hade vi jättekul på Tom Tits, barnen lekte och tittade på spännande saker. När vi på kvällen kom hem så var de helt slut som artister, men de hade kul iaf. Idag har jag världens huvudvärk, hoppas att det går över, jag tror att det är vädret som gör det, ikväll ska vi ha sista Halloweenfest, L ska ha fest, det ska bli läskig tacos och chips och kakor och en läskig film. Det ska bli kul. Nu ska jag försöka bli av med min huvudvärk och sen sätta igång med lunch och lite förberedelser. Kram på er allihop!

onsdag 2 november 2011

Garn galen!


Som alla vet så är det Sy festival i helgen och här visar jag er några garnen jag är sugen på och samtidigt om du Cath tittar in hos mig här innan imorgon fråga E vilket garn hon skulle vilja ha av de här till sin tub halsduk

tisdag 1 november 2011

Dags för glöggfest inbjudningar!

Idag gjorde jag glöggfest inbjudningar, det är helt sjukt men December är en jättestressig och fullbokade månad. Jag har inget emot det, jag gillar fart och fläkt. Inte stress men att det händer mycket omkring mig, fast bara bra saker. Vädret idag är inte det minsta rolig, det är molnigt och regnigt. Usch hemsk snart är det dags för mellis för barnen. L har en kompis på besök lila T har precis vaknat och jag har inte fått så mycket lugn och ro men det är väl så att ha semester med barnen hemma. Kram så länge!

November!

Jag gillar faktiskt inte November månad, jag tycker det är en dyster månad. Det är mörkt och råkall, men det finns alltid något som göra att det känns bra ändå. Jag är hemma och njuter av ledighet barnen får ta det lugnt det tycker de är skönt, snart är det dags att laga lite lunch, sen ta det lugnt kanske få barnen att pyssla lite med något, vi får se.Jag håller på att sticka en baby mössa för att skicka till någon bebis ute i världen som behöver blir varm.Jag har gjort massor hemma idag byt sängkläder städat ska baka filmjölkslimpa sen. Nu ska jag laga lite mat magen kurrar lite.Kram så länge!